Ajax

Ajax foundation

Ajax is van de supporters, mensen in Amsterdam en de wijde omgeving. We realiseren ons dat we een voorbeeldfunctie vervullen in de maatschappij. Ajax is namelijk van iedereen, ongeacht afkomst, religieuze achtergrond, geslacht, geaardheid of huidskleur. De Ajax Foundation geeft invulling aan het maatschappelijk betrokken ondernemen van Ajax door initiatieven te organiseren, dan wel te ondersteunen op het gebied van sport & gezondheid, educatie en sociale integratie voor kwetsbare kinderen en jongeren onder 19 jaar. Daarnaast willen we in Kaapstad een bijdrage leveren aan de mentale en fysieke levensverwachting van de jeugd. Meer weten over ons werk aldaar? Kijk dan op onze website of lees hieronder verder.

Naar de website

Life, Skills & Clinics

Door gebruik te maken van het imago van Ajax enthousiasmeert de Ajax Foundation de jeugd om te sporten. Bovendien brengt de Foundation hen de normen en waarden bij die bij Ajax hoog in het vaandel staan. Speciaal voor leerlingen van groep 5 tot en met 8 is het programma Life Skills & Clinics ontwikkeld. Doelstelling is kinderen bewust te maken van gedrag en gedragingen op en rondom het veld, op sociale media, met geld en voeding. Een hele dag staat de school in de teken van Ajax. Leerlingen krijgen lessen in de klas over de onderwerpen gezonde voeding, omgaan met geld en mediawijsheid. Aansluitend krijgen ze op het schoolplein of in de gymzaal een voetbalclinic, De clinics zijn gericht op respect, samenwerken, plezier en discipline en sportiviteit in de breedste zin van het woord.

Fair Play Workshop

De Fair Play workshop is bestemd voor jongeren van 13-16 jaar en is een workshop met veel interactie, beleving en uitdaging. De workshop bestaat uit een lesprogramma in het supportershome, een rondleiding door het stadion die in het teken staat van respect en maatschappelijke verantwoordelijkheid en een voetbalclinic op het trainingsveld naast de Johan Cruijff ArenA. Centraal in de aanpak van de workshops en het bijbehorende lesprogramma staat het gedachtegoed van Ajax. In het lesprogramma wordt via de kernwaarden van Ajax verbinding gemaakt met thema’s als vooroordelen, discriminatie, antisemitisme, conflictsituaties en moslimdiscriminatie. We willen ze vertellen welke normen en waarden we bij Ajax belangrijk vinden, maar vooral met elkaar in gesprek gaan met als doel dat we binnen en buiten het veld respectvol met elkaar (blijven) omgaan.

Deze veiling is gesloten op

12-07-2020 17:00:00

Bekijk hieronder een selectie uit de geveilde items van Ajax.

Swipe Swipe door de items
Gesigneerd thuisshirt (19/20) door de hele selectie
Mascotte plek thuiswedstrijdstrijd
Ajax painting gala collectors-item

Updates

De veiling is gesloten!

10-07-2020 08:41

Op zondag 12 juli om 17.00 uur sloot de laatste clubveiling. We kijken terug op een week waarin we een podium hebben gecreëerd voor de mooie maatschappelijke projecten van de 34 clubs en dankzij jullie 66.000 euro opgehaald hebben voor de clubfoundations. Wij willen jullie bedanken voor jullie interesse en biedingen!

De veiling duurt nog maar drie dagen…

10-07-2020 08:31

De eerste helft van de veiling zit erop! Met ruim 600 biedingen hebben veel mensen al hun steun laten blijken. De veiling duurt nog drie dagen, dus mocht je nog niet geboden hebben, wacht niet te lang! Er zijn nog een aantal hele mooie items beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een uniek portret geschilderd door Go Ahead Eagles-directeur Paul Bosvelt of een gesigneerd shirt van VVV-Venlo-aanvoerder Danny Post! Neem snel een kijkje op de veilingpagina, bied mee op één van de items én steun jouw favoriete clubfoundation!

Terugblik dag 1

07-07-2020 14:00

We kijken terug op een geslaagde aftrap van de Meer dan Voetbal-week met alle 34 clubs gisteren. Op het gesigneerde shirt van Heracles Almelo werd binnen een paar minuten een eerste bod uitgebracht. Op dag één zijn er  in totaal meer dan 400 biedingen uitgebracht op de items, waarmee we goed op weg zijn naar een mooi bedrag voor de clubfoundations!

De veiling is geopend!

06-07-2020 10:01

Het Nederlands betaald voetbal organiseert van maandag 6 juli 12.00 uur tot en met zondag 12 juli 17.00 uur een bijzondere online veiling tijdens de Meer dan Voetbal-week. Alle 34 profclubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stellen unieke items en arrangementen beschikbaar. De opbrengst van de voetbalveiling gaat uitsluitend naar de maatschappelijke projecten van de clubs.