Excelsior Rotterdam

Stichting Excelsior4All

Excelsior Rotterdam is een voetbalorganisatie, die met een jong, dynamisch en maatschappelijk betrokken karakter van meerwaarde wil zijn voor de lokale samenleving. Wij willen vooral bijdragen aan ontwikkelingen op sportief, maatschappelijk, sociaal en economisch vlak.

Stichting Excelsior4All is het maatschappelijke hart van de club. Het doel is sociaal-maatschappelijk actief zijn in de regio Rotterdam, gebruikmakend van merk, imago en kernwaarden van Excelsior Rotterdam. Deze maatschappelijke rol zorgt voor verbetering van de leefsituatie van individuen, groepen en wijken in onze werkgebieden in Rotterdam (Kralingen Crooswijk, Noord, Prins Alexander en Hillegersberg Schiebroek), maar ook in bijvoorbeeld Capelle aan den IJssel.

Excelsior (Meiden) Clinics

Excelsior4All verzorgt wekelijks op twintig locaties in de stad minimaal veertig keer per jaar Excelsior (Meiden) Clinics. Met deze voetbalclinics willen Excelsior en haar maatschappelijke partners bijdragen aan verbetering van de sportparticipatie in Rotterdam. Tijdens een clinic kunnen jongens en meiden van 6 tot en met 14 jaar (meiden tot 18 jaar) 60 minuten per week bewegen.

Bij correct gedrag en goede prestaties kunnen kinderen beloningen verdienen, zoals een voorwedstrijd spelen in het stadion van Excelsior Rotterdam, kaartjes voor thuiswedstrijden van het eerste elftal, bezoek van selectiespelers aan de cliniclocatie of Excelsior-goodies.

Playing for Success Excelsior

Playing for Success is een programma voor leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8 van het regulier- én speciaal basisonderwijs en eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs die een positieve boost kunnen gebruiken. Zij volgen een lesprogramma van dertien weken in en rond het DHL Leercentrum in het stadion van Excelsior Rotterdam.

Op een interactieve manier werken zij aan vaardigheden als doorzetten, voor zichzelf opkomen, zichzelf presenteren en samenwerken: vaardigheden die topsporters ook moeten beheersen om wekelijks tot een topprestatie te komen. Spelers van Excelsior komen hier tijdens de bijeenkomsten graag over vertellen en worden als rolmodellen betrokken bij de lessen. Daarnaast krijgen deelnemers een kijkje achter de schermen bij een professionele voetbalclub.

Talentontwikkeling = Topsport

Talentontwikkeling = Topsport is een re-integratieproject voor mannen en vrouwen in de leeftijd van 16 tot 40+. Gedurende tien weken, gemiddeld 16 uur per week, oriënteren de deelnemers zich met theorielessen, workshops en het businessnetwerk van Excelsior Rotterdam op de arbeidsmarkt. Sporttrainingen onder leiding van een professional zijn een belangrijk onderdeel van het programma, want fysiek fit = mentaal fit.

De workshops worden gegeven in samenwerking met rolmodellen uit het bedrijfsleven en zijn bedoeld om de professionele vaardigheden en kwaliteiten van de deelnemers verhogen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer effectieve communicatie, samenwerken, presentatietechnieken, budgettering, solliciteren en netwerken. Door deze workshops worden de vaardigheden vergroot en neemt de onafhankelijkheid en empowerment van de deelnemers toe.

Deze veiling is gesloten op

12-07-2020 17:00:00

Bekijk hieronder een selectie uit de geveilde items van Excelsior Rotterdam.

Swipe Swipe door de items
Gesigneerd thuisshirt 2019-2020
Gesigneerd uitshirt 2019-2020
Voetbalclinic in het stadion (max. 20 personen)

Updates

De veiling is gesloten!

10-07-2020 08:41

Op zondag 12 juli om 17.00 uur sloot de laatste clubveiling. We kijken terug op een week waarin we een podium hebben gecreëerd voor de mooie maatschappelijke projecten van de 34 clubs en dankzij jullie 66.000 euro opgehaald hebben voor de clubfoundations. Wij willen jullie bedanken voor jullie interesse en biedingen!

De veiling duurt nog maar drie dagen…

10-07-2020 08:31

De eerste helft van de veiling zit erop! Met ruim 600 biedingen hebben veel mensen al hun steun laten blijken. De veiling duurt nog drie dagen, dus mocht je nog niet geboden hebben, wacht niet te lang! Er zijn nog een aantal hele mooie items beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een uniek portret geschilderd door Go Ahead Eagles-directeur Paul Bosvelt of een gesigneerd shirt van VVV-Venlo-aanvoerder Danny Post! Neem snel een kijkje op de veilingpagina, bied mee op één van de items én steun jouw favoriete clubfoundation!

Terugblik dag 1

07-07-2020 14:00

We kijken terug op een geslaagde aftrap van de Meer dan Voetbal-week met alle 34 clubs gisteren. Op het gesigneerde shirt van Heracles Almelo werd binnen een paar minuten een eerste bod uitgebracht. Op dag één zijn er  in totaal meer dan 400 biedingen uitgebracht op de items, waarmee we goed op weg zijn naar een mooi bedrag voor de clubfoundations!

De veiling is geopend!

06-07-2020 10:01

Het Nederlands betaald voetbal organiseert van maandag 6 juli 12.00 uur tot en met zondag 12 juli 17.00 uur een bijzondere online veiling tijdens de Meer dan Voetbal-week. Alle 34 profclubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stellen unieke items en arrangementen beschikbaar. De opbrengst van de voetbalveiling gaat uitsluitend naar de maatschappelijke projecten van de clubs.