FC Den Bosch

Het vergroten van de positieve aantrekkingskracht van FC Den Bosch is een breed gedeelde wens.
De club heeft namelijk niet alleen waarde voor supporters, maar ook voor stad en regio. Binnen- en met stakeholders rondom FC Den Bosch – en met de Gemeente ‘s-Hertogenbosch als essentiële – partner – wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe en kansrijke invulling van maatschappelijk beleid en daarmee de duurzame verankering van de club in de Bossche en regionale samenleving.
De ambitie is een gezamenlijk perspectief te ontwikkelen en tot een gedeelde, gesteunde aanpak en uitvoering te komen. Voor meer impact betrekken we relevante, commerciële bondgenoten die het leven van mensen een stukje leuker en waardevoller willen maken en bij wie financieel en maatschappelijk rendement elkaar niet uitsluiten maar versterken.

Naar de website

Seizoenprogrammaplan

Supporters zijn niet alleen onze eerste prioriteit, ze vormen ook ons voornaamste draagvlak. Met hen maken we gezamenlijk een jaarkalender met activiteiten. Daarbij laten we ons leiden door het principe van ‘de samenleving in het stadion’ en ‘de club in de samenleving’. Deze lijn van denken en werken biedt alle disciplines binnen- en rondom (de) FC Den Bosch (Foundation) de kans om een eigen bijdrage te leveren aan het toekomstige succes van club, foundation en samenleving en ondertussen plezier te hebben. Elk kwartaal staat één pijler centraal. Met bijbehorende activiteiten.

Zomer 2020

Bij de start van een voetbal- en schoolseizoen en de herstart van de FC Den Bosch Foundation, past het thema nieuw begin en de pijler ontwikkeling. Daarom opent FC Den Bosch de stadionpoorten van De Vliert deze zomer voor amateurjeugdvoetballers van twaalf jaar en jonger. Jongens en meisjes in deze leeftijdscategorie van amateurclubs uit de stad en de regio, kunnen een deel van de voorbereiding op hun eigen voetbalseizoen doen in het stadion.

Updates

Samen rookvrij!

19-08-2021 11:30

Supporters komen naar het stadion om te genieten van een voetbalwedstrijd. We willen ervoor zorgen dat al onze supporters dit kunnen doen in een rookvrije omgeving. We vragen alle rokers rekening te houden met hun medesupporters die niet roken. Supporters kunnen op een tribune, met vaste plaatsen, nu eenmaal niet een andere plek opzoeken. Daarnaast willen we ook een voorbeeld stellen naar kinderen die naar het voetbal komen kijken. Lees hier meer over rookvrije stadions.

Ons voetbal is van iedereen

19-08-2021 11:23

Miljoenen Nederlanders beleven wekelijks veel plezier aan voetbal: met het bord op schoot, langs de lijn of op het veld. Voetbal verbindt de samenleving. We beleven het samen. Van de pupillen tot het seniorenelftal, en van recreant tot profvoetballer. Talent en passie voor voetbal kennen geen huidskleur, leeftijd of achtergrond. Het voetbalveld is de plek waar Ahmad, Frenkie en Vivianne elkaar ontmoeten. Er is geen plek voor racisme in een verbindende wereld die het voetbal biedt en daarom zetten we samen racisme en discriminatie buitenspel. Lees hier meer over het initiatief tegen racisme en discriminatie.

Meer dan Voetbal veiling

06-07-2020 10:01

Het Nederlands betaald voetbal organiseerde van maandag 6 juli tot en met zondag 12 juli 2020 een online veiling tijdens de Meer dan Voetbal-week. Alle 34 profclubs deden mee door in totaal unieke items en arrangementen beschikbaar te stellen. Dit leverde veel positieve aandacht op door de media, duizenden bezoekers aan de campagnesite uit meer dan 65 verschillende landen en een opbrengst van ruim 65.000 euro. De opbrengst van de voetbalveiling is 100% naar de maatschappelijke afdelingen van de clubs gegaan.

Impact van clubs in de maatschappij

06-07-2020 10:00

De kracht van voetbal is enorm, ook buiten de lijnen. Alle 34 clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie organiseren op wekelijkse basis projecten om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Voor het bevorderen van een gezonde levensstijl, het tegengaan van eenzaamheid of het begeleiden van mensen naar werk. In samenwerking met PWC hebben de KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie het rapport: ‘De impact van het betaald voetbal’ opgesteld om de waarde van het voetbal voor de maatschappij te onderzoeken. Bekijk hier het rapport ‘De kracht van voetbal’!