FC Dordrecht

Het besluit van FC Dordrecht in 1999 om maatschappelijk te ondernemen heeft als missie om de kracht van voetbal in te zetten voor het bereiken van maatschappelijke doelen. De club ondersteunt en participeert lokale en regionale projecten en werkt aan het zichtbaar maken van de maatschappelijke rol van voetbal.

Bij maatschappelijke projecten legt FC Dordrecht vooral de nadruk op onderwerpen die belangrijk zijn voor haar sociale partners, zoals integratie, onderwijs, werk, gezondheid en respect. Ter ondersteuning van het doen slagen van de (lopende) projecten zet de club hiervoor de spelers als rolmodel in en stelt ze kennis en faciliteiten beschikbaar.

Alleen jij bepaalt wie je bent

Sporten. Je doet het omdat het goed voor je is of omdat je het leuk vindt. Maar voor sommige jongeren betekent sport meer dan dat. Zo kan sport het verschil maken en een fundament leggen voor een mooie toekomst. ‘Alleen jij bepaalt’ biedt jongeren van 12 tot 18 jaar uit het praktijkonderwijs of de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg van het VMBO een gestructureerde vrijetijdsbesteding. ‘Alleen jij bepaalt’ legt de focus op drie verschillende sporten: basketbal, honkbal en voetbal.

Sinds vijf jaar werkt FC Dordrecht voor dit MVO-project samen met Stichting Laureus en de Hans Petri school. Leerlingen worden geselecteerd en trainen twee keer per week op Sportpark Krommedijk. Tevens worden er regelmatig wedstrijden gespeeld tegen andere AJB-teams uit het land. De doelstelling van het project is dat spelers na afloop van het project integreren in een reguliere voetbalclub.

Playing for Success Dordrecht

Sinds 2016 heeft FC Dordrecht een Playing for Success leercentrum in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Playing for Success is een naschools programma voor leerlingen van 10 t/m 14 jaar oud. Om sociaal-emotionele redenen loopt het soms minder dan verwacht. Leerlingen kunnen dan een steuntje in de rug goed gebruiken.

Inmiddels zijn er meer dan 20 leercentra bij betaald voetbal clubs in Nederland. Leerlingen komen daar één keer per week. Tijdens deze les van twee uur werken zij aan hun eigen individuele ‘goals’. Deze hebben te maken met samenwerken, zelfvertrouwen, motivatie en zelfstandig werken: de vier pijlers van Playing for Success Dordrecht.

Het programma duurt 11 weken. De succeservaringen, individuele aandacht, complimenten en uitdagende en inspirerende lesactiviteiten in en rondom het stadion helpen de leerlingen om stappen te maken in hun sociaal emotionele ontwikkeling. Bij Playing for Success wordt leren leuk!

Deze veiling is gesloten op

12-07-2020 16:00:00

Bekijk hieronder een selectie uit de geveilde items van FC Dordrecht.

Swipe Swipe door de items
Twee vrijkaarten incl toegang tot de businesslounge
Gesigneerd thuisshirt seizoen 2019-2020

Updates

De veiling is gesloten!

10-07-2020 08:41

Op zondag 12 juli om 17.00 uur sloot de laatste clubveiling. We kijken terug op een week waarin we een podium hebben gecreëerd voor de mooie maatschappelijke projecten van de 34 clubs en dankzij jullie 66.000 euro opgehaald hebben voor de clubfoundations. Wij willen jullie bedanken voor jullie interesse en biedingen!

De veiling duurt nog maar drie dagen…

10-07-2020 08:31

De eerste helft van de veiling zit erop! Met ruim 600 biedingen hebben veel mensen al hun steun laten blijken. De veiling duurt nog drie dagen, dus mocht je nog niet geboden hebben, wacht niet te lang! Er zijn nog een aantal hele mooie items beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een uniek portret geschilderd door Go Ahead Eagles-directeur Paul Bosvelt of een gesigneerd shirt van VVV-Venlo-aanvoerder Danny Post! Neem snel een kijkje op de veilingpagina, bied mee op één van de items én steun jouw favoriete clubfoundation!

Terugblik dag 1

07-07-2020 14:00

We kijken terug op een geslaagde aftrap van de Meer dan Voetbal-week met alle 34 clubs gisteren. Op het gesigneerde shirt van Heracles Almelo werd binnen een paar minuten een eerste bod uitgebracht. Op dag één zijn er  in totaal meer dan 400 biedingen uitgebracht op de items, waarmee we goed op weg zijn naar een mooi bedrag voor de clubfoundations!

De veiling is geopend!

06-07-2020 10:01

Het Nederlands betaald voetbal organiseert van maandag 6 juli 12.00 uur tot en met zondag 12 juli 17.00 uur een bijzondere online veiling tijdens de Meer dan Voetbal-week. Alle 34 profclubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stellen unieke items en arrangementen beschikbaar. De opbrengst van de voetbalveiling gaat uitsluitend naar de maatschappelijke projecten van de clubs.