FC Eindhoven

FC Eindhoven Maatschappelijk

FC Eindhoven, opgericht in 1909, is de oudste voetbalvereniging van Eindhoven. De club is opgericht in Café Centraal op de Markt in Eindhoven om het namens de stad op te nemen tegen andere grote voetbalverenigingen in de regio. Met onze Blauw-Witte clubkleuren, ooit de kleuren van de stad, staan we midden in de regio, dichtbij onze supporters en sponsoren.

Re-integreren bij FC Eindhoven

Eindhovenaren met afstand tot de arbeidsmarkt krijgen de kans om werkervaring op te doen in het stadion met het doel teruggeleid te worden naar betaald werk. Dit gebeurt middels een unieke samenwerking met maatschappelijk partner Springplank040.

Voetballen met Special Talents

In samenwerking met Special Talents verzorgt FC Eindhoven voetbalactiviteiten voor kinderen die vanwege een bepaalde ontwikkelingsproblematiek niet bij een reguliere voetbalclub terecht kunnen. De kinderen trainen onder begeleiding van jeugdtrainers van FC Eindhoven wekelijks in het stadion. Ook hier is het doel de kinderen uiteindelijk terug te laten keren in een regulier team daar waar mogelijk.

Fan of the match

In samenwerking met FC Robinstijn laat de club voetbalwensen in vervulling gaan van kinderen die het verdienen om eens een dag in het zonnetje gezet te worden. Het gaat hierbij om kinderen, die ernstig ziek zijn (geweest), kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking maar ook kinderen die om een andere reden een moeilijke periode doormaken. Deze kinderen krijgen een unieke wedstrijdbeleving, inclusief line-up en meet & greet met de selectiespelers.

Toekomst

Omdat FC Eindhoven de club is van en voor de stad Eindhoven heeft de club de ambitie om een grotere aanwezige maatschappelijke rol te spelen in de stad. Vanuit een zorgvuldig gekozen lange termijn visie die past bij de club en bij de stad, wil de club de maatschappelijke activiteiten een meer structurele rol geven. Momenteel is FC Eindhoven druk bezig om te kijken hoe en met welke partners dit het beste vormgegeven kan worden. Rond de start van het nieuwe seizoen zullen de eerste plannen gereed zijn.

Deze veiling is gesloten op

12-07-2020 16:00:00

Bekijk hieronder een selectie uit de geveilde items van FC Eindhoven.

Swipe Swipe door de items
Gesigneerd wedstrijdshirt Kaj de Rooij
Keepersclinic van Maikel Aerts
Keepershandschoenen van Maikel Aerts

Updates

De veiling is gesloten!

10-07-2020 08:41

Op zondag 12 juli om 17.00 uur sloot de laatste clubveiling. We kijken terug op een week waarin we een podium hebben gecreëerd voor de mooie maatschappelijke projecten van de 34 clubs en dankzij jullie 66.000 euro opgehaald hebben voor de clubfoundations. Wij willen jullie bedanken voor jullie interesse en biedingen!

De veiling duurt nog maar drie dagen…

10-07-2020 08:31

De eerste helft van de veiling zit erop! Met ruim 600 biedingen hebben veel mensen al hun steun laten blijken. De veiling duurt nog drie dagen, dus mocht je nog niet geboden hebben, wacht niet te lang! Er zijn nog een aantal hele mooie items beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een uniek portret geschilderd door Go Ahead Eagles-directeur Paul Bosvelt of een gesigneerd shirt van VVV-Venlo-aanvoerder Danny Post! Neem snel een kijkje op de veilingpagina, bied mee op één van de items én steun jouw favoriete clubfoundation!

Terugblik dag 1

07-07-2020 14:00

We kijken terug op een geslaagde aftrap van de Meer dan Voetbal-week met alle 34 clubs gisteren. Op het gesigneerde shirt van Heracles Almelo werd binnen een paar minuten een eerste bod uitgebracht. Op dag één zijn er  in totaal meer dan 400 biedingen uitgebracht op de items, waarmee we goed op weg zijn naar een mooi bedrag voor de clubfoundations!

De veiling is geopend!

06-07-2020 10:01

Het Nederlands betaald voetbal organiseert van maandag 6 juli 12.00 uur tot en met zondag 12 juli 17.00 uur een bijzondere online veiling tijdens de Meer dan Voetbal-week. Alle 34 profclubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stellen unieke items en arrangementen beschikbaar. De opbrengst van de voetbalveiling gaat uitsluitend naar de maatschappelijke projecten van de clubs.