FC Emmen

Naoberschap United

FC Emmen wil meer zijn dan alleen een voetbalclub. Het wil de mogelijkheden benutten van een lokale, professionele voetbalorganisatie en de grote impact van het voetbal gebruiken om de medemens te helpen. Projecten die een arm om een schouder bieden. Waarmee je eenzame mensen laat glimlachen of mensen letterlijk in beweging brengt. Waarmee je weer deelneemt aan de maatschappij door mensen aan een baan te helpen. Kortom, we zijn er voor iedereen die net dat zetje in de rug nodig heeft. We zijn een grote familie en daarbij helpen we elkaar als en waar dat nodig is. Benieuwd naar hoe dit wordt ingevuld?

Naar de website

OldStars

Het is belangrijk om mensen gezond te laten leven en met elkaar in contact te brengen, ook zeker op latere leeftijd. Met de FC Emmen OldStars worden 60-plussers gestimuleerd om (weer) te gaan voetballen, met elkaar in contact te komen en bij FC Emmen betrokken te zijn. Er mag er alleen gewandeld worden, lichamelijk contact is verboden en er worden geen slidings gemaakt. Dit om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen! Elke donderdagmiddag wordt er door het team, inmiddels een groep van dertig senioren, in het stadion De Oude Meerdijk getraind. Het draait niet alleen om het voetballen, maar het sociale aspect is minstens zo belangrijk. Er wordt gestart met een kop koffie en afgesloten met een échte derde helft!

G-Voetbalteam

Vanaf dit seizoen beschikt FC Emmen niet over een, maar over twee teams die namens de Drentse profclub in de Bijzondere Eredivisie mogen uitkomen. Met het G-voetbal wil FC Emmen een podium creëren voor G-spelers met ambitie. Ondanks dat iemand een beperking heeft wil de club laten zien het mogelijk is om op hoog niveau te spelen. Daarmee wordt de zichtbaarheid van kinderen met een handicap in de regio vergroot, wat zorgt voor een andere beeldvorming. De club stimuleert sportparticipatie onder kinderen met een handicap. En dat is belangrijk! Want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je vriendjes en vriendinnetjes kennen.

Updates

Samen rookvrij!

19-08-2021 11:30

Supporters komen naar het stadion om te genieten van een voetbalwedstrijd. We willen ervoor zorgen dat al onze supporters dit kunnen doen in een rookvrije omgeving. We vragen alle rokers rekening te houden met hun medesupporters die niet roken. Supporters kunnen op een tribune, met vaste plaatsen, nu eenmaal niet een andere plek opzoeken. Daarnaast willen we ook een voorbeeld stellen naar kinderen die naar het voetbal komen kijken. Lees hier meer over rookvrije stadions.

Ons voetbal is van iedereen

19-08-2021 11:23

Miljoenen Nederlanders beleven wekelijks veel plezier aan voetbal: met het bord op schoot, langs de lijn of op het veld. Voetbal verbindt de samenleving. We beleven het samen. Van de pupillen tot het seniorenelftal, en van recreant tot profvoetballer. Talent en passie voor voetbal kennen geen huidskleur, leeftijd of achtergrond. Het voetbalveld is de plek waar Ahmad, Frenkie en Vivianne elkaar ontmoeten. Er is geen plek voor racisme in een verbindende wereld die het voetbal biedt en daarom zetten we samen racisme en discriminatie buitenspel. Lees hier meer over het initiatief tegen racisme en discriminatie.

Meer dan Voetbal veiling

06-07-2020 10:01

Het Nederlands betaald voetbal organiseerde van maandag 6 juli tot en met zondag 12 juli 2020 een online veiling tijdens de Meer dan Voetbal-week. Alle 34 profclubs deden mee door in totaal unieke items en arrangementen beschikbaar te stellen. Dit leverde veel positieve aandacht op door de media, duizenden bezoekers aan de campagnesite uit meer dan 65 verschillende landen en een opbrengst van ruim 65.000 euro. De opbrengst van de voetbalveiling is 100% naar de maatschappelijke afdelingen van de clubs gegaan.

Impact van clubs in de maatschappij

06-07-2020 10:00

De kracht van voetbal is enorm, ook buiten de lijnen. Alle 34 clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie organiseren op wekelijkse basis projecten om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Voor het bevorderen van een gezonde levensstijl, het tegengaan van eenzaamheid of het begeleiden van mensen naar werk. In samenwerking met PWC hebben de KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie het rapport: ‘De impact van het betaald voetbal’ opgesteld om de waarde van het voetbal voor de maatschappij te onderzoeken. Bekijk hier het rapport ‘De kracht van voetbal’!