FC Groningen

FC Groningen in de maatschappij

FC Groningen in de Maatschappij heeft als doel om, middels de kracht van sport, een maatschappelijke bijdrage te leveren aan de samenleving in het verzorgingsgebied van FC Groningen. Meedoen, kansen creëren, goed voor jezelf en anderen zorgen en respect tonen voor mensen en omgeving, zijn hierin belangrijke kernwoorden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de kennis en expertise van de mensen binnen de organisatie, het imago van de club en de faciliteiten en mogelijkheden van het Hitachi Capital Mobility Stadion. Daarnaast worden ook de spelers en de medewerkers van de club ingezet om de gewenste doelen te behalen. Lees meer over onze projecten op de site!

Naar de website

OldStars

Met OldStars wil FC Groningen 60-plussers bewust maken van de voordelen van een actieve leefstijl en daarnaast de sociale contacten van deelnemers bevorderen. Walking Football is voor mannen én vrouwen, ervaring in voetbal is niet nodig om mee te kunnen doen. FC Groningen vertolkt wat betreft Walking Football een voortrekkersrol in de omgeving. De OldStars van FC Groningen worden tevens ingezet als ambassadeurs om ouderen te stimuleren meer te gaan bewegen. Daarnaast worden amateurclubs in het verzorgingsgebied van FC Groningen gemotiveerd en ondersteund zelf een OldStars-team te starten.

Sociale Activering

Sociale Activering geeft jongeren die, om wat voor reden dan ook, een afstand hebben tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid deze te verkleinen (re-integratie). Dit gebeurt door middel van coaching en sport. Gedurende het project worden de deelnemers geactiveerd en werkt men op het voetbalveld aan de fitheid. Daarnaast worden ook buiten het voetbalveld handvatten aangereikt om weer een stap in de juiste richting te zetten. De deelnemers inspireren elkaar, tonen respect en zetten zowel op als buiten het voetbalveld stappen in het ontwikkelen van teamspirit, hun eigen talent en sociale vaardigheden. Deze tools kunnen worden gebruikt om een nieuwe start te maken.

Deze veiling is gesloten op

12-07-2020 15:00:00

Bekijk hieronder een selectie uit de geveilde items van FC Groningen.

Swipe Swipe door de items
Gesigneerd thuisshirt seizoen 2019-2020
Keepersshirt 2019-2020 gesigneerd door Sergio Padt
Gesigneerd thuisshirt seizoen 2020-2021 Robben

Updates

De veiling is gesloten!

10-07-2020 08:41

Op zondag 12 juli om 17.00 uur sloot de laatste clubveiling. We kijken terug op een week waarin we een podium hebben gecreëerd voor de mooie maatschappelijke projecten van de 34 clubs en dankzij jullie 66.000 euro opgehaald hebben voor de clubfoundations. Wij willen jullie bedanken voor jullie interesse en biedingen!

De veiling duurt nog maar drie dagen…

10-07-2020 08:31

De eerste helft van de veiling zit erop! Met ruim 600 biedingen hebben veel mensen al hun steun laten blijken. De veiling duurt nog drie dagen, dus mocht je nog niet geboden hebben, wacht niet te lang! Er zijn nog een aantal hele mooie items beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een uniek portret geschilderd door Go Ahead Eagles-directeur Paul Bosvelt of een gesigneerd shirt van VVV-Venlo-aanvoerder Danny Post! Neem snel een kijkje op de veilingpagina, bied mee op één van de items én steun jouw favoriete clubfoundation!

Terugblik dag 1

07-07-2020 14:00

We kijken terug op een geslaagde aftrap van de Meer dan Voetbal-week met alle 34 clubs gisteren. Op het gesigneerde shirt van Heracles Almelo werd binnen een paar minuten een eerste bod uitgebracht. Op dag één zijn er  in totaal meer dan 400 biedingen uitgebracht op de items, waarmee we goed op weg zijn naar een mooi bedrag voor de clubfoundations!

De veiling is geopend!

06-07-2020 10:01

Het Nederlands betaald voetbal organiseert van maandag 6 juli 12.00 uur tot en met zondag 12 juli 17.00 uur een bijzondere online veiling tijdens de Meer dan Voetbal-week. Alle 34 profclubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stellen unieke items en arrangementen beschikbaar. De opbrengst van de voetbalveiling gaat uitsluitend naar de maatschappelijke projecten van de clubs.