FC Twente

FC Twente, scoren in de wijk

‘Noaberschap is niet voor niets één van de kernwaarden van FC Twente. ‘Noaberschap’ betekent omzien naar elkaar, elkaar helpen als ‘Noabers’ (buren). De club vindt het belangrijk om haar verbindende en mobiliserende kracht in te zetten om mensen te helpen die daadwerkelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daarvoor heeft FC Twente in 2005 de stichting FC Twente, scoren in de wijk opgericht. Met tal van projecten en activiteiten zet de stichting zich in voor maatschappelijke vraagstukken in de regio Twente, want iedereen verdient een kans om te scoren.

Meer lezen

Supporter van Elkaar

Met het project ‘Supporter van elkaar’ wil de club gezinnen uit Enschede, Hengelo & Oldenzaal helpen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat kan zijn bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid, werk of sociale contacten. Zoals stoppen met roken, een baan vinden of meedoen aan een hardloopwedstrijd. We supporten elkaar met trainingen, workshops en coaching om die persoonlijke doelen te halen!

De Schatkist van FC Twente

Met een mobiel museum in de vorm van een schatkist vol historie gaat FC Twente naar zorginstellingen om de meest kwetsbare groep ouderen te bereiken. Met dit project wordt getracht om deze kwetsbare ouderen meer bij hun maatschappelijke omgeving te betrekken. Juist deze doelgroep, waarbij niet zelden sprake is van (lichte) vormen van dementie, heeft baat bij het triggeren van hun herinneringen. Voetbal in het algemeen en FC Twente in het bijzonder wordt als middel ingezet om dit te bewerkstelligen.

Passend sporten

Sport moet voor iedereen toegankelijk en leuk zijn. Toch zijn er kinderen die door bepaalde gedragsstoringen moeite hebben om aansluiting te vinden bij het sporten. Voor die doelgroep biedt FC Twente, scoren in een wijk het project Passend Sporten. In 12 weken worden de kinderen tussen 6 en 13 jaar begeleid naar een sportvereniging die bij hen past. In deze periode maken ze kennis met verschillende sport- en spelelementen met als doel om ze te laten sporten in een omgeving waar ze zich prettig en veilig voelen.

Deze veiling is gesloten op

12-07-2020 13:00:00

Bekijk hieronder een selectie uit de geveilde items van FC Twente.

Swipe Swipe door de items
Gesigneerd thuisshirt 2019-2020 Hölscher
E-sports experience in de Grolsch Veste
Gesigneerd uitshirt 2019-2020 Brama

Updates

De veiling is gesloten!

10-07-2020 08:41

Op zondag 12 juli om 17.00 uur sloot de laatste clubveiling. We kijken terug op een week waarin we een podium hebben gecreëerd voor de mooie maatschappelijke projecten van de 34 clubs en dankzij jullie 66.000 euro opgehaald hebben voor de clubfoundations. Wij willen jullie bedanken voor jullie interesse en biedingen!

De veiling duurt nog maar drie dagen…

10-07-2020 08:31

De eerste helft van de veiling zit erop! Met ruim 600 biedingen hebben veel mensen al hun steun laten blijken. De veiling duurt nog drie dagen, dus mocht je nog niet geboden hebben, wacht niet te lang! Er zijn nog een aantal hele mooie items beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een uniek portret geschilderd door Go Ahead Eagles-directeur Paul Bosvelt of een gesigneerd shirt van VVV-Venlo-aanvoerder Danny Post! Neem snel een kijkje op de veilingpagina, bied mee op één van de items én steun jouw favoriete clubfoundation!

Terugblik dag 1

07-07-2020 14:00

We kijken terug op een geslaagde aftrap van de Meer dan Voetbal-week met alle 34 clubs gisteren. Op het gesigneerde shirt van Heracles Almelo werd binnen een paar minuten een eerste bod uitgebracht. Op dag één zijn er  in totaal meer dan 400 biedingen uitgebracht op de items, waarmee we goed op weg zijn naar een mooi bedrag voor de clubfoundations!

De veiling is geopend!

06-07-2020 10:01

Het Nederlands betaald voetbal organiseert van maandag 6 juli 12.00 uur tot en met zondag 12 juli 17.00 uur een bijzondere online veiling tijdens de Meer dan Voetbal-week. Alle 34 profclubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stellen unieke items en arrangementen beschikbaar. De opbrengst van de voetbalveiling gaat uitsluitend naar de maatschappelijke projecten van de clubs.