Fortuna Sittard

FORTUNA VERBINDT

Fortuna Sittard is méér dan een voetbalclub. Als club staan wij midden in de maatschappij en vinden wij het belangrijk om ook waarde te creëren buiten het veld. Onder de naam ‘Fortuna Verbindt’ geeft Fortuna Sittard invulling aan de maatschappelijke rol die past en hoort bij een betaald voetbalclub op het hoogste niveau in Nederland. Fortuna Sittard levert een herkenbare, positieve bijdrage aan het welzijn en de kwaliteit van de samenleving in de regio’s Zuid- en Midden-Limburg. Met zijn maatschappelijke beleid wil de club een (ver)bindende rol spelen in de samenleving. Lees verder op de website en bekijk alvast enkele projecten hieronder!

Naar de website

The Daily Mile

Ecsplore organiseert ieder jaar i.s.m. Fortuna Sittard op diverse basisscholen in de regio de Smart en Fit week. Deze staat geheel in het teken van een gezonde leefstijl. De kinderen rennen hierbij o.a. de ‘The Daily Mile’. Vanaf dit moment rennen de kinderen 28 weken lang op maandag deze Daily Mile. Iedere week gaat een duo van Fortuna Sittard spelers naar een basisschool om deze Daily Mile mee te rennen. Ook komen de deelnemende kinderen een keer naar het stadion om een wedstrijd mee te maken. Het doel achter dit project en de samenwerking is kinderen het belang van een gezonde leefstijl te zien.

G-Vriendenwedstrijd

Fortuna Verbindt organiseert twee keer per jaar een G-Vriendenwedstrijd. Deze wedstrijd staat speciaal in het teken van mensen met een beperking. Zij kunnen gratis met een begeleider naar de wedstrijd van Fortuna Sittard. Ook vindt er een speciale rustactiviteit plaats, waar de G-vrienden penalty’s kunnen schieten op de reservedoelman van Fortuna Sittard. Een avond om nooit meer te vergeten!

Updates

Samen rookvrij!

19-08-2021 11:30

Supporters komen naar het stadion om te genieten van een voetbalwedstrijd. We willen ervoor zorgen dat al onze supporters dit kunnen doen in een rookvrije omgeving. We vragen alle rokers rekening te houden met hun medesupporters die niet roken. Supporters kunnen op een tribune, met vaste plaatsen, nu eenmaal niet een andere plek opzoeken. Daarnaast willen we ook een voorbeeld stellen naar kinderen die naar het voetbal komen kijken. Lees hier meer over rookvrije stadions.

Ons voetbal is van iedereen

19-08-2021 11:23

Miljoenen Nederlanders beleven wekelijks veel plezier aan voetbal: met het bord op schoot, langs de lijn of op het veld. Voetbal verbindt de samenleving. We beleven het samen. Van de pupillen tot het seniorenelftal, en van recreant tot profvoetballer. Talent en passie voor voetbal kennen geen huidskleur, leeftijd of achtergrond. Het voetbalveld is de plek waar Ahmad, Frenkie en Vivianne elkaar ontmoeten. Er is geen plek voor racisme in een verbindende wereld die het voetbal biedt en daarom zetten we samen racisme en discriminatie buitenspel. Lees hier meer over het initiatief tegen racisme en discriminatie.

Meer dan Voetbal veiling

06-07-2020 10:01

Het Nederlands betaald voetbal organiseerde van maandag 6 juli tot en met zondag 12 juli 2020 een online veiling tijdens de Meer dan Voetbal-week. Alle 34 profclubs deden mee door in totaal unieke items en arrangementen beschikbaar te stellen. Dit leverde veel positieve aandacht op door de media, duizenden bezoekers aan de campagnesite uit meer dan 65 verschillende landen en een opbrengst van ruim 65.000 euro. De opbrengst van de voetbalveiling is 100% naar de maatschappelijke afdelingen van de clubs gegaan.

Impact van clubs in de maatschappij

06-07-2020 10:00

De kracht van voetbal is enorm, ook buiten de lijnen. Alle 34 clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie organiseren op wekelijkse basis projecten om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Voor het bevorderen van een gezonde levensstijl, het tegengaan van eenzaamheid of het begeleiden van mensen naar werk. In samenwerking met PWC hebben de KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie het rapport: ‘De impact van het betaald voetbal’ opgesteld om de waarde van het voetbal voor de maatschappij te onderzoeken. Bekijk hier het rapport ‘De kracht van voetbal’!