Heracles Almelo

Maatschappelijk Heracles Almelo

Heracles Almelo bevindt zich in een bevoorrechte positie en speelt daarbij een belangrijke functie in de maatschappij. Hoewel de club zich inzet voor iedereen in de samenleving zijn er drie belangrijke groepen waar maatschappelijk veel focus op ligt. Namelijk kinderen, ouderen en mensen die zich in een sociaal minder wenselijke situatie begeven. Door inzet van naam en beeldmerk, spelers / staf, én door samen te werken met verschillen partijen en organisaties, is Heracles Almelo in staat om mooie maatschappelijke projecten uit te voeren. Lees hierover meer op onze website!

Naar de website

Almelo doet mee

Eén van deze organisaties is Almelo Doe(t) Mee. Almelo Doe(t) Mee is er om volwassen mensen met een kleine beurs de mogelijkheid te bieden om mee te doen aan activiteiten voor Sport , Cultuur en Kennis/Informatie. Het grootste doel van de organisatie is om de maatschappelijke participatie van volwassen inwoners, met een laag inkomen, te stimuleren. Gebleken is dat veel mensen deze sociale participatie vinden bij Heracles Almelo. Sommigen zijn wegens financiële redenen niet in de mogelijkheid om een seizoenkaart aan te schaffen. Daarom heeft Heracles Almelo ervoor gekozen Almelo Doe(t) Mee centraal te stellen voor deze veiling. De opbrengsten worden geschonken aan de organisatie in de vorm van wedstrijdkaarten. Op deze manier kunnen de trouwe fans, die het zelf niet kunnen bekostigen, toch naar de wedstrijden komen.

Meer informatie

Updates

Samen rookvrij!

19-08-2021 11:30

Supporters komen naar het stadion om te genieten van een voetbalwedstrijd. We willen ervoor zorgen dat al onze supporters dit kunnen doen in een rookvrije omgeving. We vragen alle rokers rekening te houden met hun medesupporters die niet roken. Supporters kunnen op een tribune, met vaste plaatsen, nu eenmaal niet een andere plek opzoeken. Daarnaast willen we ook een voorbeeld stellen naar kinderen die naar het voetbal komen kijken. Lees hier meer over rookvrije stadions.

Ons voetbal is van iedereen

19-08-2021 11:23

Miljoenen Nederlanders beleven wekelijks veel plezier aan voetbal: met het bord op schoot, langs de lijn of op het veld. Voetbal verbindt de samenleving. We beleven het samen. Van de pupillen tot het seniorenelftal, en van recreant tot profvoetballer. Talent en passie voor voetbal kennen geen huidskleur, leeftijd of achtergrond. Het voetbalveld is de plek waar Ahmad, Frenkie en Vivianne elkaar ontmoeten. Er is geen plek voor racisme in een verbindende wereld die het voetbal biedt en daarom zetten we samen racisme en discriminatie buitenspel. Lees hier meer over het initiatief tegen racisme en discriminatie.

Meer dan Voetbal veiling

06-07-2020 10:01

Het Nederlands betaald voetbal organiseerde van maandag 6 juli tot en met zondag 12 juli 2020 een online veiling tijdens de Meer dan Voetbal-week. Alle 34 profclubs deden mee door in totaal unieke items en arrangementen beschikbaar te stellen. Dit leverde veel positieve aandacht op door de media, duizenden bezoekers aan de campagnesite uit meer dan 65 verschillende landen en een opbrengst van ruim 65.000 euro. De opbrengst van de voetbalveiling is 100% naar de maatschappelijke afdelingen van de clubs gegaan.

Impact van clubs in de maatschappij

06-07-2020 10:00

De kracht van voetbal is enorm, ook buiten de lijnen. Alle 34 clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie organiseren op wekelijkse basis projecten om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Voor het bevorderen van een gezonde levensstijl, het tegengaan van eenzaamheid of het begeleiden van mensen naar werk. In samenwerking met PWC hebben de KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie het rapport: ‘De impact van het betaald voetbal’ opgesteld om de waarde van het voetbal voor de maatschappij te onderzoeken. Bekijk hier het rapport ‘De kracht van voetbal’!