RKC Waalwijk

Samen RKC

Een bijdrage leveren aan een sociaal sterke samenleving is geen keuze die RKC Waalwijk maakt, maar dit zit verankerd in onze cultuur. We zijn ons ervan bewust dat de status van een betaald voetbal organisatie maatschappelijke verantwoordelijkheden met zich meebrengt. De club bevindt zich in de positie – en is daarmee trots – een positieve invloed te kunnen uitoefenen op het welzijn van de maatschappij. Met tal van projecten en programma’s toont RKC Waalwijk, via Stichting Samen RKC deze maatschappelijke betrokkenheid. Wij willen alle inwoners van regio de Langstraat de ruimte bieden om in beweging te komen en te blijven. Samen met lokale overheden, maatschappelijke organisaties, sportclubs en het bedrijfsleven. Lees meer hierover op onze site of bekijk hieronder alvast twee van onze projecten!

Meer informatie

Ieder1Gelijk

Het project waarbij respect, (anti)discriminatie en pesten centraal staan, (helaas) nog steeds een actueel thema. Elk najaar biedt Samen RKC dit project gratis aan in groepen 7 & 8 van basisscholen in de gemeente Waalwijk. Gedurende het project is Samen RKC een hele week in de klas en wordt er iedere dag een ander thema besproken. Aan de hand van een speciaal ontworpen werkboekje, voetbalvoorbeelden, nieuws en interactieve oefeningen brengt Samen RKC de leerlingen meer kennis bij over deze onderwerpen. Daarnaast worden ze getriggerd om bewust na te denken over de onderwerpen en gaan we met elkaar in discussie.  Naast de activiteiten in de klas gaan de kinderen ook kennis maken met zelfverdediging. Wat doe je als er een gevecht ontstaat op het schoolplein? Hoe zorg je ervoor dat je altijd stevig staat. Onder leiding van een gediplomeerde trainer wordt deze kennis bijgebracht.

Scoren voor Gezondheid

Al jaren werken we met heel Nederland naar een gezonde samenleving toe. Ook Samen RKC draagt hier haar steentje aan bij. Kinderen vroeg kennis bij brengen over een gezonde leefstijl heeft invloed op hun leefstijl later. Samen met GGD midden Brabant wordt het project Scoren voor Gezondheid in de groepen 6 van de basisscholen uit de gemeente Waalwijk en Heusden uitgevoerd. Twaalf weken lang gaan kinderen aan de slag met gezondheid, via de kinderen zelf én hun ouders. Alle kinderen krijgen een kalender mee vol opdrachten mee, die op de basisschool worden besproken. Ook gaat RKC samen met de kinderen naar de supermarkt om te leren over gezond eten en drinken. Om het project goed af te sluiten komen alle leerlingen op het einde naar RKC Waalwijk toe. Hier staat een sportieve afsluiting op hen te wachten waarin ze kennis maken met verschillende sporten.

Deze veiling is gesloten op

12-07-2020 14:00:00

Bekijk hieronder een selectie uit de geveilde items van RKC Waalwijk.

Swipe Swipe door de items
Gesigneerd thuisshirt seizoen 2019-2020
Meet & Greet met een selectiespeler
Gesigneerde handschoenen Vaessen

Updates

De veiling is gesloten!

10-07-2020 08:41

Op zondag 12 juli om 17.00 uur sloot de laatste clubveiling. We kijken terug op een week waarin we een podium hebben gecreëerd voor de mooie maatschappelijke projecten van de 34 clubs en dankzij jullie 66.000 euro opgehaald hebben voor de clubfoundations. Wij willen jullie bedanken voor jullie interesse en biedingen!

De veiling duurt nog maar drie dagen…

10-07-2020 08:31

De eerste helft van de veiling zit erop! Met ruim 600 biedingen hebben veel mensen al hun steun laten blijken. De veiling duurt nog drie dagen, dus mocht je nog niet geboden hebben, wacht niet te lang! Er zijn nog een aantal hele mooie items beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een uniek portret geschilderd door Go Ahead Eagles-directeur Paul Bosvelt of een gesigneerd shirt van VVV-Venlo-aanvoerder Danny Post! Neem snel een kijkje op de veilingpagina, bied mee op één van de items én steun jouw favoriete clubfoundation!

Terugblik dag 1

07-07-2020 14:00

We kijken terug op een geslaagde aftrap van de Meer dan Voetbal-week met alle 34 clubs gisteren. Op het gesigneerde shirt van Heracles Almelo werd binnen een paar minuten een eerste bod uitgebracht. Op dag één zijn er  in totaal meer dan 400 biedingen uitgebracht op de items, waarmee we goed op weg zijn naar een mooi bedrag voor de clubfoundations!

De veiling is geopend!

06-07-2020 10:01

Het Nederlands betaald voetbal organiseert van maandag 6 juli 12.00 uur tot en met zondag 12 juli 17.00 uur een bijzondere online veiling tijdens de Meer dan Voetbal-week. Alle 34 profclubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stellen unieke items en arrangementen beschikbaar. De opbrengst van de voetbalveiling gaat uitsluitend naar de maatschappelijke projecten van de clubs.