RKC Waalwijk

Samen RKC

Een bijdrage leveren aan een sociaal sterke samenleving is geen keuze die RKC Waalwijk maakt, maar dit zit verankerd in onze cultuur. We zijn ons ervan bewust dat de status van een betaald voetbal organisatie maatschappelijke verantwoordelijkheden met zich meebrengt. De club bevindt zich in de positie – en is daarmee trots – een positieve invloed te kunnen uitoefenen op het welzijn van de maatschappij. Met tal van projecten en programma’s toont RKC Waalwijk, via Stichting Samen RKC deze maatschappelijke betrokkenheid. Wij willen alle inwoners van regio de Langstraat de ruimte bieden om in beweging te komen en te blijven. Samen met lokale overheden, maatschappelijke organisaties, sportclubs en het bedrijfsleven. Lees meer hierover op onze site of bekijk hieronder alvast twee van onze projecten!

Naar de website

Ieder1Gelijk

Het project waarbij respect, (anti)discriminatie en pesten centraal staan, (helaas) nog steeds een actueel thema. Elk najaar biedt Samen RKC dit project gratis aan in groepen 7 & 8 van basisscholen in de gemeente Waalwijk. Gedurende het project is Samen RKC een hele week in de klas en wordt er iedere dag een ander thema besproken. Aan de hand van een speciaal ontworpen werkboekje, voetbalvoorbeelden, nieuws en interactieve oefeningen brengt Samen RKC de leerlingen meer kennis bij over deze onderwerpen. Daarnaast worden ze getriggerd om bewust na te denken over de onderwerpen en gaan we met elkaar in discussie.  Naast de activiteiten in de klas gaan de kinderen ook kennis maken met zelfverdediging. Wat doe je als er een gevecht ontstaat op het schoolplein? Hoe zorg je ervoor dat je altijd stevig staat. Onder leiding van een gediplomeerde trainer wordt deze kennis bijgebracht.

Scoren voor Gezondheid

Al jaren werken we met heel Nederland naar een gezonde samenleving toe. Ook Samen RKC draagt hier haar steentje aan bij. Kinderen vroeg kennis bij brengen over een gezonde leefstijl heeft invloed op hun leefstijl later. Samen met GGD midden Brabant wordt het project Scoren voor Gezondheid in de groepen 6 van de basisscholen uit de gemeente Waalwijk en Heusden uitgevoerd. Twaalf weken lang gaan kinderen aan de slag met gezondheid, via de kinderen zelf én hun ouders. Alle kinderen krijgen een kalender mee vol opdrachten mee, die op de basisschool worden besproken. Ook gaat RKC samen met de kinderen naar de supermarkt om te leren over gezond eten en drinken. Om het project goed af te sluiten komen alle leerlingen op het einde naar RKC Waalwijk toe. Hier staat een sportieve afsluiting op hen te wachten waarin ze kennis maken met verschillende sporten.

Updates

Samen rookvrij!

19-08-2021 11:30

Supporters komen naar het stadion om te genieten van een voetbalwedstrijd. We willen ervoor zorgen dat al onze supporters dit kunnen doen in een rookvrije omgeving. We vragen alle rokers rekening te houden met hun medesupporters die niet roken. Supporters kunnen op een tribune, met vaste plaatsen, nu eenmaal niet een andere plek opzoeken. Daarnaast willen we ook een voorbeeld stellen naar kinderen die naar het voetbal komen kijken. Lees hier meer over rookvrije stadions.

Ons voetbal is van iedereen

19-08-2021 11:23

Miljoenen Nederlanders beleven wekelijks veel plezier aan voetbal: met het bord op schoot, langs de lijn of op het veld. Voetbal verbindt de samenleving. We beleven het samen. Van de pupillen tot het seniorenelftal, en van recreant tot profvoetballer. Talent en passie voor voetbal kennen geen huidskleur, leeftijd of achtergrond. Het voetbalveld is de plek waar Ahmad, Frenkie en Vivianne elkaar ontmoeten. Er is geen plek voor racisme in een verbindende wereld die het voetbal biedt en daarom zetten we samen racisme en discriminatie buitenspel. Lees hier meer over het initiatief tegen racisme en discriminatie.

Meer dan Voetbal veiling

06-07-2020 10:01

Het Nederlands betaald voetbal organiseerde van maandag 6 juli tot en met zondag 12 juli 2020 een online veiling tijdens de Meer dan Voetbal-week. Alle 34 profclubs deden mee door in totaal unieke items en arrangementen beschikbaar te stellen. Dit leverde veel positieve aandacht op door de media, duizenden bezoekers aan de campagnesite uit meer dan 65 verschillende landen en een opbrengst van ruim 65.000 euro. De opbrengst van de voetbalveiling is 100% naar de maatschappelijke afdelingen van de clubs gegaan.

Impact van clubs in de maatschappij

06-07-2020 10:00

De kracht van voetbal is enorm, ook buiten de lijnen. Alle 34 clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie organiseren op wekelijkse basis projecten om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Voor het bevorderen van een gezonde levensstijl, het tegengaan van eenzaamheid of het begeleiden van mensen naar werk. In samenwerking met PWC hebben de KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie het rapport: ‘De impact van het betaald voetbal’ opgesteld om de waarde van het voetbal voor de maatschappij te onderzoeken. Bekijk hier het rapport ‘De kracht van voetbal’!