Roda JC

Het streven van Roda JC Kerkrade is om met beide ‘voetbalbenen’ midden in de maatschappij te staan. Door naam, aantrekkingskracht, menskracht, stadion en faciliteiten op een goede manier in te zetten, kan Roda JC Kerkrade veel betekenen voor de maatschappij. Roda JC Kerkrade heeft vanuit deze gedachte stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij opgericht.

Door middel van het opzetten van maatschappelijke projecten slaat stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij de brug tussen de lokale bevolking, bedrijven, overheden, organisaties, onderwijsinstellingen en Roda JC Kerkrade.

De Schooltoer

De Schooltoer is een project dat gericht is op basisscholen uit de provincie Limburg en bereikt ieder jaar meer dan 10.000 leerlingen. Het doel van dit project is om kinderen bewust te maken van een goede leefstijl.

Vier weken voor een thuiswedstrijd van Roda JC Kerkrade, bezoekt mascotte Koempeltje enkele basisscholen. Hierbij worden de groepen 3 t/m 8 bezocht en maken de leerlingen kennis met Roda JC Kerkrade en mascotte Koempeltje. Hierbij wordt er ook een gezondheidskrant uitgedeeld en ontvangen alle leerlingen een voucher voor een thuiswedstrijd van Roda JC Kerkrade.

OldStars

Walking Football is een spelvorm waarbij gevoetbald wordt zonder te rennen en waar de bal niet boven heuphoogte mag komen.

Veel 55-plussers kampen met (chronische) blessures of zijn niet fit waardoor ze niet (meer) of te weinig bewegen. Blessures of andere lichamelijke ongemakken zijn zelfs de belangrijkste reden dat 55-plussers stoppen met sporten. Een ongunstige ontwikkeling want sport en bewegen kunnen de gezondheid van deze groep juist positief beïnvloeden. Gelet op het feit dat het aandeel 55-plussers van de bevolking groeit, is adequaat sportaanbod zoals Walking Football dus cruciaal. Daarnaast dient Walking Football nog een hoger doel: 55-plussers uit hun sociaal isolement halen en/of voorkomen dat zij daar in terecht komen.

Deze veiling is gesloten op

12-07-2020 13:00:00

Bekijk hieronder een selectie uit de geveilde items van Roda JC.

Swipe Swipe door de items
Gesigneerd trainingsshirt van Roshon van Eijma
Scheenbeschermers Nicky Souren
Gesigneerde voetbalschoenen van Mart Remans

Updates

De veiling is gesloten!

10-07-2020 08:41

Op zondag 12 juli om 17.00 uur sloot de laatste clubveiling. We kijken terug op een week waarin we een podium hebben gecreëerd voor de mooie maatschappelijke projecten van de 34 clubs en dankzij jullie 66.000 euro opgehaald hebben voor de clubfoundations. Wij willen jullie bedanken voor jullie interesse en biedingen!

De veiling duurt nog maar drie dagen…

10-07-2020 08:31

De eerste helft van de veiling zit erop! Met ruim 600 biedingen hebben veel mensen al hun steun laten blijken. De veiling duurt nog drie dagen, dus mocht je nog niet geboden hebben, wacht niet te lang! Er zijn nog een aantal hele mooie items beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een uniek portret geschilderd door Go Ahead Eagles-directeur Paul Bosvelt of een gesigneerd shirt van VVV-Venlo-aanvoerder Danny Post! Neem snel een kijkje op de veilingpagina, bied mee op één van de items én steun jouw favoriete clubfoundation!

Terugblik dag 1

07-07-2020 14:00

We kijken terug op een geslaagde aftrap van de Meer dan Voetbal-week met alle 34 clubs gisteren. Op het gesigneerde shirt van Heracles Almelo werd binnen een paar minuten een eerste bod uitgebracht. Op dag één zijn er  in totaal meer dan 400 biedingen uitgebracht op de items, waarmee we goed op weg zijn naar een mooi bedrag voor de clubfoundations!

De veiling is geopend!

06-07-2020 10:01

Het Nederlands betaald voetbal organiseert van maandag 6 juli 12.00 uur tot en met zondag 12 juli 17.00 uur een bijzondere online veiling tijdens de Meer dan Voetbal-week. Alle 34 profclubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stellen unieke items en arrangementen beschikbaar. De opbrengst van de voetbalveiling gaat uitsluitend naar de maatschappelijke projecten van de clubs.